Pluggdag

Pluggdagar anses som nödvändiga.
Pluggdagar är tråkiga
Jag får snart panik på alla knäppa,fula äckliga insekter & djur.
Natur är inte skoj.
Kan inte timmarna gå liiite fortare...

Högskolan i Borås!

Måste få ifrågasätt upplägget på min nuvarandra kurs som jag läser på högskolan. Den handlar om naturvetenskap och riktar sig mot förskoleklassbarn och uppåt i åldrarna. Det första jag vill nämna är mitt oerhörda OINTRESSE för naturvetenskap, kemi,fysik och biologi. Det andra är att jag redan nu vet att jag inte vill arbeta med barn i förskoleklass och uppåt. Kontentan av detta blir att jag redan i förväg varit skeptisk...
MEN
Efter att ha genomlidit ett läger med övernattnig i vindskydd ( det sistnämnda var ändå helt ok)
har det varit "lugna gatan" i ca 3 veckor. Då har de inte kommit ut någon info om de uppgitfer, som nu sista veckan ligger över oss som ett ton bly! Under denna vecka ska de produceras 2 stora inlämingsuppgifter och sen avslutas veckan med en tenta på 175 arter, djur och växter från vår svenska natur! BLÄ! BLÄ! Och hur tänker de som planerat kursen?! Man arbetar på studenthälsan för att ständigt förbättra och hjälpa stressade och pressade elever, kanske borde lite av den tiden ägnas åt att lära kursansvariga att planera kurser lite bättre.. Det som absolut inte gjort saken bättre, är de mycket förvirrade kursansvariga som inte haft koll på sina uppgifter,sin information, alltså helt enkelt inte haft koll på någonting!
DÄRFÖR kommer det att bli fest på fredag eftermiddag, och ja, hela helgen! För ingen är nog så glad som jag att en kurs äntligen är slut!
Må gud eller något bara se till kommande kurser inte är som denna, amen! ;)
Till sist, imorgon är det ett spännande årsmöte på g! Den som lever får se vad som händer!

Underbart!

Vilken känsla jag vaknade med imorse. Helt otroligt skönt att vakna upp & veta att vi slog dem, vi slog de blivande svenska mästarna i foboll 2011. Hif kommer att kunna tituler sig som svenska mästare i slutet av oktober, och på såvis även kalla sig Sveriges bästa lag. MEN jag instämmer enbart till hälften. Sett till 30 omgångar är Hif värdiga segrare och sveriges bästa lag, men sett till gårdagens match, då är det Ife som är Sveriges bästa lag. För många kanske det inte har någon betydelse, men för mig värmer det i hjärtat att veta, att vi slog dem!
För att kommentera något gällande den straff som Hif fick igår. ( Elm drar för mycket i en Hifspelares tröja enligt domaren) Jag anser att det kanske kan vara straff, MEN varför just då? Alltså dessa tröjdragningar sker ofta i straffområdet, men hur ofta blir det straff? Inte ens hälften av gångerna. Alltså behöver svenska domare bli mer konsekventa, alltid straff eller aldrig. Därför gjorde mig straffen igår en aning upprörd.

En kort kommentar om dagen. Jag & min kära vän är ett otroligt bra team och vi sliter ungefär som myror i en myrstack! Tur att vi är två =)
Godnatt!

Som ett magplask från 10an...

Pratade (äntligen) med min syster yster denna kväll. ( hon gör praktik i Kenya) När hon ställde frågan, vad  som händer med elfsborg egentligen? Dök detta svaret upp: De har gjort ett magplask från 10 meters trampolinen. Såhär i efterhand måste jag erkänna att det beskriver det inträffade mycket bra! De har spelat hela säsongen och byggt trappan ända upp till 10ans trampolin och sen när det enbart återstod hoppet ner i guldhavet, ja, då blev det ett magplask!
Men vad gör man då som supporter? Det mest förnuftiga enligt mig, det är att inte gräva ner sig, för vad hjälper det? Vad hjälper det om jag är sur, arg och irriterad flera dagar efter en förlust, resultatet kommer inte ändras och man själv kommer absolut inte må bättre! Sen är det inte det att man alltid behöver vara glad, speciellt inte efter en förlust, men man kan fundera på om det är värt att gräva ner sig eller ej...
Man är inte en riktigt supporter enligt mig, om man inte stöttar i med och motgång. Stå upp för ditt lag och dela både glädje och sorg! Börja inte skrika efter tränarens avgång efter en förlust, och säg aldrig att du inte ska se en enda match mer med ditt lag. För vad hjälper det? Ett lag behöver sin 12 spelare, som allra mest när uppförsbacken är som brantast! Så för mig som är gul, är det viktigaste imorgon att stötta och inte svika, för det är nu jag behövs som mest!

Som ett litet avslut på detta inlägg måste jag ändå skriva att det vore förbannat skönt med seger imorgon. Inte för att guldet kommer vara vårt iår ändå, utan för att jag mest anser att om ett guldlag ska vara 100% värdiga segrare vid årets slut (syftar på HIF), då ska de också slå oss imorgon på våran borg. Må bästa lag vinna!

Torsdag

Alltid roligt att solen tittar fram, lite variation i det annars mycket gråa och regniga Borås! ( Understryck dock att jag inte är en "sådan" som påstår att det regnar mer i Borås än i andra delar av vårt avlånga land, jag tror att det jämnar ut sig över ett helt år jag)
Skönt att skolan kunde lämnas redan halv 2, när tanken var att jag skulle befunnit mig där till kl 5, det är sådant som gör dagar lite bättre ;)
En aning småförkyld, en förkylning i konstig variant... INTE BRA!
Helgens äventyr, består av en resa till Tyskland och en ingift morbrors 60 års kalas, JIPPI ;)

Min blogg

Varför en blogg? Ja, det funderar jag också på. Kul att se om det är något för mig helt enkelt! Om man aldrig prövar, då kommer man heller aldrig att få veta! Det återstår helt enkelt att se vad man kommer kunna läsa här, kanske inget alls, kanske massa skit eller något vettigt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0